Wil je werken in de horeca, dan is de opleiding Kok de eerste stap voor je professionele carrière. Na deze opleiding kun je doorstromen naar de opleiding Zelfstandig Kok. De lessen zijn zéér praktijkgericht. Onder begeleiding van ervaren vakdocenten en/of ervaren praktijkmensen verstevig je versneld de basis van “wellicht” je toekomstig beroep. Je leert de basisvaardigheden en vaktechnieken. Daarnaast verkrijg je inzicht in het maken van o.a. soepen, sauzen, salades, marinades en dressings. Eveneens vis, vlees, gevogelte en patisserie.
Kennis van de inrichting van een keuken, grondstoffen, gastronomie, regels van voedingsgebruik horen bij deze verkorte opleiding. Evenals menukennis, ergonomie, veiligheid, milieu en kwaliteitszorg.
Toelatingseisen
Instromen tot de opleiding Branche Diploma Kok ‘010HorecaOpleidingen’ is drempelloos. Het is een pré wanneer je werkt of stage loopt in een ambachtelijk horecabedrijf. Tevens is het noodzakelijk de Nederlandse taal en rekenvaardigenheden te beheersen of bereid zijn deze te volgen/te behalen.
Opleidingsduur
De opleiding bestaat uit 25 lesdagen.
Een lesdag bestaat uit 5 lesuren praktijk en 1 lesuur studiebegeleiding ‘Portfolio’. Een lesuur is 50 minuten.
Opleidingslocatie
SmaakCollege aan de Zegro Horeca groothandel.
Schuttevaerweg 22,
3044 BB Rotterdam (Spaanse Polder). Parkeren is gratis!
Start van de opleiding
Voor alle opleidingen geldt dat deze pas van start gaan bij voldoende deelname. Wanneer 85% belangstellende zich hebben ingeschreven wordt er contact opgenomen over de definitieve startdatum.
Zijn er toch nog vragen betreffende het bovenstaande, schroom niet! Stel via het contactformulier je vraag en je krijgt zo snel mogelijk response.