Wil je meer weten en verdiepende kennis opdoen omtrent het organiseren van de diverse management gebieden in een horeca onderneming, dan is deze opleiding een must. Deze opleiding is voor een ieder geschikt wie leidinggevende ambities heeft. Of een eigen onderneming wil starten. De opleiding is een onderdeel van een niveau 4 opleiding en is theoretisch van opzet. De opleiding wordt klassikaal verzorgd.
Inhoud van de opleiding
Module 1 ‘Personeelsmanagement’ (6 lessen)
Je verwerft kennis en inzicht in een goede omgang met personeel. Het vaststellen van de personeelsbehoefte, werven, selecteren, aanstellen en ontslag, opstellen van personeelsplannen en dossiers vormen onderdeel van de te behandelen thema’s. Verder komen onderwerpen zoals stijlen van leidinggeven, motiveren, coachen en beoordelen, arbeidsrecht, ziekteverzuim, de CAO, de ondernemingsraad en de Arbo-wet uitgebreid aan bod.
Module 2 ‘Financieel management’ (12 lessen)
Je leert onder meer verkoopprijzen en kostensoorten vaststellen, constante en variabele kosten berekenen, de systemen van kengetallen voor de bedrijfstak hanteren en berekenen. Je stelt begrotingen en exploitatierekeningen op en je bepaalt de vermogensbehoefte van verschillende ondernemingsvormen.
Module 3 ‘Marketing’ (6 lessen)
Je leert technieken voor het onderscheiden van consumentengedrag en het benaderen van de doelgroep. U maakt interne en externe analyses zoals een concurrentie- en een SWOT-analyse. U leert hoe u de ‘marketingtools’ optimaal benut en hoe u als ondernemer optimaal voorziet in de wensen en behoeften van uw gasten.
Module 4 ‘Recht en Logistiek’ (6 lessen)
De cursus behandelt de wettelijke bepalingen zoals de vestigingswet, faillissementsrecht en alle overige wettelijke kennis die bij de exploitatie van een bedrijf noodzakelijk is.
Toelatingseisen
Voor het volgen van de opleiding gaan we uit van een zekere basiskennis van de deelnemer. Een afgeronde niveau 3 opleiding (keuken/bediening) is dan ook een pré.
Opleidingsduur
De complete opleiding bestaat uit 30 lesavonden. Een lesavond bestaat uit 5 lesuren theorie. Een lesuur duurt 50 minuten.
Huiswerkbelasting, 5 uur per week.
Opleidingslocatie
SmaakCollege aan de Zegro Horeca groothandel.
Schuttevaerweg 22,
3044 BB Rotterdam (Spaanse Polder). Parkeren is gratis!
Start van de opleiding
Voor alle opleidingen geldt dat deze pas van start gaan bij voldoende deelname. Wanneer 85% belangstellende zich hebben ingeschreven wordt er contact opgenomen over de definitieve startdatum.
Zijn er toch nog vragen betreffende het bovenstaande, schroom niet! Stel via het contactformulier je vraag en je krijgt zo snel mogelijk response.