De opleiding Patisserie is een onderdeel van de opleiding gespecialiseerd restaurant kok. In deze opleiding leer je alle vakverdiepende knepen van het patisserie vak. De opleiding is zéér ambachtelijk opgesteld. De opleiding bestaat uit een gedeelte basis patisserie en verdiepende onderwerpen. Te noemen zijn o.a.: diverse chocoladetechnieken, zoals bonbons, plastisch showwerk, holfiguren en snijwerk, marsepeinwerk, suikerwerk, gistdegen, boterdegen, beslagen, taarten en gebak, petit fours, ijs en ijsgerechten, dragant/showwerk, suikertrekken en blazen, garneren en emaille technieken.
Vakverdiepende praktijklessen welke door het bedrijfsleven worden ondersteund, maken deze opleiding zéér interessant en uitnodigend. De manier van opleiden is zéér praktisch, waardoor je het vak verder uitdiept en je persoonlijke vaardigheden verder vergroot. Snelheid, creativiteit en presentatie zijn uitsluitend in de praktijk te leren. Door middel van deze opleiding word je in de gelegenheid gesteld om deze vaardigheden verder en versneld aan te scherpen. Dit onder begeleiding van ervaren vakdocenten en/of ervaren praktijkmensen.
Toelatingseisen
Om deel te nemen aan deze opleiding adviseren wij voorkennis van de opleiding zelfstandig kok. Het is een pré wanneer je werkt of stage loopt in een ambachtelijk horecabedrijf en/of patisserie bedrijf. Mocht je niet de juiste vooropleiding hebben, maar wel geïnteresseerd zijn, vraag dan naar de mogelijkheden tot het instromen en afsluiting van deze opleiding.
Opleidingsduur
De opleiding bestaat uit 24 lesdagen. Een lesdag bestaat uit 6 lesuren praktijk. Een lesuur duurt 50 minuten.
Opleidingslocatie
SmaakCollege aan de Zegro Horeca groothandel.
Schuttevaerweg 22,
3044 BB Rotterdam (Spaanse Polder). Parkeren is gratis!
Start van de opleiding
Voor alle opleidingen geldt dat deze pas van start gaan bij voldoende deelname. Wanneer 85% belangstellende zich hebben ingeschreven wordt er contact opgenomen over de definitieve startdatum.
Zijn er toch nog vragen betreffende het bovenstaande, schroom niet! Stel via het contactformulier je vraag en je krijgt zo snel mogelijk response.