De opleiding Zelfstandig Kok is de voortgezette opleiding voor de horeca Kok, het vervolg van je opleiding Kok. Je leert zelfstandig initiatieven te nemen bij het samenstellen van gerechten en de werkwijze in de keuken. De opleiding is zéér ambachtelijk opgesteld. Onderwerpen die aan bod komen tijdens deze opleiding zijn (verdiepend) productgroepen bereiden zoals vis, gevogelte, vlees, orgaanvlees en diversen soorten wild. Vakverdiepende praktijklessen welke door het bedrijfsleven worden ondersteund, maken deze opleiding zéér beeldend.
De manier van opleiden is zéér praktisch, waardoor je het vak verder uitdiept en je persoonlijke vaardigheden verder vergroot. Kostprijsberekening, gastronomie, dieetleer, menukennis, keukeninrichting en keukenorganisatie zijn aanvullende vakken. Snelheid, creativiteit en presentatie zijn uitsluitend in de praktijk te leren. Door middel van deze opleiding word je in de gelegenheid gesteld om deze vaardigheden verder en versneld aan te scherpen. Dit onder begeleiding van ervaren vakdocenten en/of ervaren praktijkmensen.
Toelatingseisen
Om deel te kunnen nemen aan de opleiding Branche Diploma Zelfstandig Kok ‘010HorecaOpleidingen’ dien je in het bezit te zijn van het diploma Kok of een branche erkenning Kok. Het is een pré wanneer je werkt of stage loopt in een relevant en ambachtelijk horecabedrijf. Tevens is het noodzakelijk de Nederlandse taal en rekenvaardigenheden te beheersen of bereid zijn deze te volgen/te behalen.
Opleidingsduur
De opleiding bestaat uit 25 lesdagen.
Een lesdag bestaat uit 5 lesuren praktijk en 1 lesuur studiebegeleiding ‘Portfolio’. Een lesuur is 50 minuten.
Opleidingslocatie
SmaakCollege aan de Zegro Horeca groothandel.
Schuttevaerweg 22,
3044 BB Rotterdam (Spaanse Polder). Parkeren is gratis!
Start van de opleiding
Voor alle opleidingen geldt dat deze pas van start gaan bij voldoende deelname. Wanneer 85% belangstellende zich hebben ingeschreven wordt er contact opgenomen over de definitieve startdatum.
Zijn er toch nog vragen betreffende het bovenstaande, schroom niet! Stel via het contactformulier je vraag en je krijgt zo snel mogelijk response.